Kendini aşmanın sihirli formülü

06 Aralık 2011

Akranlarınızdan veya atalarınızdan daha iyi olmaya çalışmak için zahmet etmeyin. Kendinizden daha iyi olmaya çalışın – William Faulkner 

Başarılı, iyi ve sağlıklı olmanın sırlarını satan binlerce kitap var. Halbuki, daha iyisine erişmek için milyonlarca sayfalık formüllere ihtiyacınız yok.

Sihirli formül yoktur.

Başkalarının deneyimlerini okumak her zaman yarar sağlayabilir, ancak uygulanabilir reçeteler değildir. Her kişi, her şirket ve her durum kendine özeldir.

İddialı kitapları boş verin. Gözlemleyin, konuşun, analiz edin, kendinize uyarlayın. Beğendiklerinize, başaranlara bakın. Daha önce yazdığım gibi, kimi dinlediğiniz önemlidir.

“Her gün en az bir ilerleme” yararlı bir takıntı olabilir. Küçük veya büyük ilerleme farketmez: her gün öncekinden ileride olduğunuzdan emin olun. Kumbaraya para atar gibi; beş kuruş da olsa, girişim hesabınıza her gün para yatırın.  Bunu bir süre sonra bir alışkanlık haline getireceksiniz. Zamanı geldiğinde, buna “her gün en az bir iyilik” yapmayı ekleyin.

Dengeleyin. Sizden daha zeki arkadaşınız, daha uzun boylu takımdaşınız veya sizden 20 yıl önce iş hayatına başlamış dev bir şirketi  geçme isteği gününüzü katlanılamaz hale getirilebilir. Bu istek ve hedeflerinizi unutmayın, ama, bugün düşünmeniz gereken tek şey şu olsun:

Bugün, önceki gününüzden daha iyi olun..

 
Bu yazı Bilgi, Girişimcilik kategorisine gönderilmiş.