Apple App manager?

29 Ekim 2014

İlk iPhone’dan beri hem iPhone, hem de iPad’lerde hep aynı App store hesabını kullanıyorum. Afacan oğlum da altı yıldır iPad’ine (tabii telefonuma da) sürekli yeni oyunlar ve uygulamalar indiriyor.

Böylece o hesaba bağlı o kadar çok ücretli/ücretsiz uygulamamız oldu ki, yeni bir cihaza kurulum yaptığımda veya Kerem’in eski oyunlarından bazılarını yeniden kurmak istediğimizde App Store/Updates/Purchased kısmındaki listeyi dakikalarca tarayıp uygulamaları tek tek bularak cloud’dan indirmemiz gerekiyor.

İlk sorun, orada search yapamıyor oluşumuz. İkincisi de o listede ücretli veya ücretsiz uygulamaları bile filtreleyemiyoruz. Üçüncü ve en önemlisiyse, sadece denemek için yüklenen veya artık gerekmeyecek uygulamaları da Cloud’dan silemiyor olmak.

Apple’ın App manager gibi ayrı bir sistem uygulaması yazarak bu sorunu çözmesi lazım. İşletim sistemi seviyesinde olduğundan 3. parti bir yazılımın bunu düzeltmesi zor. Bir hobi projesi olarak ugrassa tek bir Apple mühendisi kısa sürede yapar ki bunu.

Nerede bu Apple 😉

 
Bu yazı Girişimcilik kategorisine gönderilmiş.
 
 

Yoruma kapalı.