Şirketlerin sosyal ağ paylaşımları

20 Ocak 2014

Aşağıda ekran görüntülerini eklediğim sosyal paylaşım butonları, farklı kurumsal sayfalarda sık sık görebileceğiniz sosyal paylaşım bağlantılarının tipik birer örneği:

kurumsal_like_01kurumsal_like_02Evet, sosyal medya gücünü giderek daha çok artırıyor. Şirketler ve kurumlar da bu gelişmeye ayak uydurmaya çalışıyor, tüm sosyal ağlarda hesaplarının olmasını önemsiyor ve web sitelerine de bu araçları entegre etmeye çalışıyor.

Ancak ciddi problemler var. Tipik bir kurum veya şirket sayfasında genellikle facebook, twitter, google plus’da beğeni sayısının sıfır olduğunu görüyorsunuz ve bu durum pek değişmiyor.

Bunun en önemli sebebi, bu ağların (facebook, twitter, google plus) kişileri baz alan sosyal medya ürünleri olması. Linkedin de tam olarak kurumsal bir ürün sayılmaz.

Diğer bir sebep, şirket veya kurumların sayfasında yer alan içeriğin çoğunlukla sosyal içerikli olmaması. İş ortamıyla ilgili bir sayfayı kişisel sosyal ağlarınızdaki takipçilerinizin göreceği şekilde “beğenme” ve “paylaşma” çok da anlamlı bir şey değil. Hem içerik sosyal değil, hem paylaşılsa bile paylaşımın hedef kitlesi, ilgi duyacak kitle olmaktan çok uzak.

Şirket ve kurumların; bu durumu değiştirecek bir “sosyal ağ” planlaması yapmadan bu bağlantıları sitelerine eklemelerinin anlamsız olduğunu düşünüyorum. Özellikle sürekli “0” paylaşımın olduğu linkleri bu sayfalardan kaldırmalarını öneriyorum. Yarar sağlamak yerine içeriğin “değersiz” olduğunun düşünülmesinin zarar verme ihtimali de düşünülmeli.

Kurumsal sosyal ağ planlaması yapmak için ne gerektiğini düşünüyorsanız, bunu daha sonraki bir yazı konusu yapacağım.

 
Bu yazı Girişimcilik kategorisine gönderilmiş.
 
 

Yoruma kapalı.