Ne duruyorsun, açsana artık siteni

06 Mart 2012

12 yıl önce bugünlerde, cjb.net uzantılı çirkin internet adreslerine sinirlenip yonlendir.com’u kurmaya karar vermiştim.

İki haftalık bir çalışma sonrasında prototip hazırdı: kullanıcılar kolayca hesap yaratıp sistemdeki alan adlarından birine alt alan adı tanımlayarak kendi sayfalarına yönlendirebiliyordu.

Ama ürün henüz hazır değildi: uyduruk bir logo, basit bir tasarım ve henüz çalışmayan alt sayfalar.. En az 2-3 ay sonra yayına almayı planlıyordum.

Projemi sevgili ağabeyim Burçak Çubukçu‘ya anlattığımda heyecanlandı, yonlendir.com sitesine girip mevcut taslak halini gösterince ise kızdı bana:

“E, ne duruyorsun, açsana siteyi!”

Bence hazır değildi, ama Burçak ısrarlıydı: “Devrim, site çalışıyor ve iddia ettiği şeyi yapıyor – bir gün bile beklemene gerek yok!”

İki gün sonra yonlendir.com’u açtım. Kısa süre içinde binlerce kişi üye oldu ve aylar sonra çok ciddi bir kullanıcı sayısı ve trafiğe ulaştık. Geliştirme süreci yıllarca devam etti, yonlendir.com 1 milyon kullanıcıya ve milyarlarca sayfa gösterimine ulaştı.

Mükemmel ürünü yapmak için açılış tarihinizi öteleyip duruyor musunuz? Kullanıcılarla temas etmediği halde ürününüz için doğruları sürekli tahmin edebileceğinize mi inanıyorsunuz? Yaptığınız yeni site gurur duyacağınız kalitede bir ürün mü olacak?

İyi düşünün 🙂

Notlar:

  • Teşekkürler Burçak 😉
  • Bu yazıyı yazmaya, geçtiğimiz günlerde tanıştığım genç bir girişimci ve güzel projesiyle ilgili yaptığım yorumdan sonra karar verdim.

 

 

 .

 
Bu yazı Girişimcilik, İş modeli kategorisine gönderilmiş.