Yapmış olmak için yapmak

16 Kasım 2012

Başarılı şirketleri ve insanları kopyalayamazsınız ama sahip oldukları tecrübe ve yöntemleri öğrenip kendinize göre sentezleyebilirsiniz. Başarılı olmak için bunu yapmak zorundasınız.

Başkalarının doğrularından yararlanmak değil, onların görüntüsünü kopyalamak hatadır.

Bir misyonunuz yoksa veya misyon’un ne demek olduğunu bilmiyorsanız, büyük bir şirketin sitesinde var diye sizin sitenizde de olmasın.

En azından mesai saatleri boyunca yanıt veren bir operatörünüz yoksa, başka şirketlerin sitesinde var diye web sitenizde canlı destek servisi kurmayın. Hayalkırıklığı iyi bir müşteri deneyimi değildir. (Bu arada, Botego bu konuda  işletmelere yardımcı oluyor.)

Sürekli yorumlayarak sisteminizi geliştirmek için kullanmıyorsanız, Analytics ve Metrica gibi ürünlerin sunduğu detaylı raporlarla uğraşmayın. Analiz servislerinin temel grafikleri hatta basit bir sayaç bile işiniz için yeterlidir.

Süreçlerinizde değişiklik yapmayacaksanız; kendinizin, çalışanlarınızın veya müşterilerinizin zamanını anketlerle harcamayın.

Ekibinizdeki insanları şirketinize gerçekten ortak etmeyecekseniz, başka şirketler yapıyormuş diye insanlara onlara bu ihtimalden bahsetmeyin.

Her ne yapıyorsanız, yapmak istediğiniz için yapın.

 
Bu yazı Girişimcilik kategorisine gönderilmiş.
 
 

Yoruma kapalı.