Girişimci ve networking

26 Nisan 2012

Etohum girişimcileri Ertuğrul Belen‘in speed networking’i ile tanıştırdı. Girişimcilerin birbirleriyle ve yatırımcılarla tanışması için hem yararlı, hem de işlevsel bir etkinlik.

Özellikle İstanbul’da, hızlı olsun olmasın networking yapılabilecek çok fazla etkinlik var. Yine de; yararlı olsa da, networking’in dozunda yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Katıldığım etkinliklerde bir çok girişimciyi sürekli görüyorum. Networklerini geliştirmeye düzenli zaman ayıran bu girişimcilerin ne zaman çalıştıklarını merak etmeye başladım.

Etkinliklere katılmak öğretici olabilir ve yeni insanlarla tanışmak fırsat olabilir. Yine de, genç girişimcinin kaynaklarının kısıtlı ve vaktinin çok değerli olduğunu unutmaması lazım. Sonuçta gerçek başarı, işi yaparak kazanılıyor. Kod yazmak, tasarım yapmak, içeriği geliştirmek, pazarlama faaliyetlerini tasarlamak veya müşteriyle temas kurmak…

Yapılacak bunca işiniz varken networking yapıyorsanız; ya aslında yapılacak pek işiniz yok, ya da etkinliklerde olmayı iş yapmaya tercih ediyorsunuz demektir.

Girişimciler, lütfen özellikle erken yaşlarda konfor alanından uzak durun. İşe ve çalışmaya odaklanın. Networking’i de, diğer etkinlikleri de dozunda yapın..

 
Bu yazı Girişimcilik kategorisine gönderilmiş.