“Yaşam tarzı işletmesi” de bir seçenek olabilir

02 Nisan 2012

Genç girişimciler bir İnternet işini kurup büyütmek ve kısa sürede büyük rakamlarla satmak istiyor. Bu konuda Türkiye’de başarı öyküleri de var artık.

Evet, İnternette bir şirketi hızla büyütmek ve daha büyük bir şirkete satmak gayet mümkün.

Ancak, artık rekabetin yoğun olduğu bu pazarda, tüm girişimcilerin ana planı olarak satışı hedeflemesi bana sağlıklı gelmiyor.

Türkiye’deki girişimcilerin “Lifestyle business” kavramıyla tanışmasında fayda var.

Onlarca çalışan ve binlerce müşteriye ulaşan büyük bir şirket olmak yerine, 2-3 kişilik bir ekiple, 100-200 müşteriye hizmet veren butik bir girişim de hedeflenebilir.

Hedefiniz kendinizin patronu olup, özgür çalışmak ve kaliteli bir hayat sürdürmek istiyorsanız, bir yaşam tarzı işletmesi kurmak iyi bir seçenek olabilir.


Büyük bir sermayeye ihtiyaç duymadan, orijinal bir fikir ve ürünle, belli bir gelir düzeyini elde edebilir, butik bir marka ile değer üretebilirsiniz.

Böylece piyasada farklı alanlara hizmet veren binlerce küçük işletme oluşabilir; İnternet ekosistemimizin sağlıklı büyümesi için gerekli yapıtaşlarından birinin önemli bir parçası olabilirsiniz. Üstelik, bir yaşam tarzı işletmesinin büyümesi ve satışı da olanaksız değil.

Artık fikrinizi hayata geçirin, ürününüzün ana hatlarını oluşturun, ilk faturanızı kesin ve ilk müşterinizi memnun edin. Yatırım bulamıyorsunuz diye beklemenize gerek yok..

 
Bu yazı Girişimcilik kategorisine gönderilmiş.